Followers

Diploma In Aviation Management

What is this?
What is D.A.M?

Intro
PENGENALAN


Diploma in Aviation Management offers the academic and career opportunities in aviation industry management field and administration.Apart from that,this course also produces professional with knowledge and expertise in administration and modern aviation management which greatly required within flight industrial sector in Malaysia and overseas.

Program Diploma In Aviation Management menawarkan peluang akademik dan kerjaya dalam bidang pengurusan dan pentadbiran industri penerbangan. Selain itu, kursus ini juga melahirkan profesional yang mempunyai pengetahuan dan kepakaran dalam pentadbiran dan pengurusan aviasi moden yang amat diperlukan di dalam sektor perindustrian penerbangan di Malaysia dan luar negara

Career Prospects
PROSPEK KERJAYA

Jobs market always have vacancies such as Airport's Manager,Aviation economy Planner,Aviation's Human Resources, and Logistics and Warehousing Manager.


Pasaran kerja sentiasa memerlukan tenaga kerja seperti Pengurus Lapangan Terbang, Perancang Ekonomi Aviasi, Pengurus Sumber Manusia Aviasi, Pengurus Logistik dan Pergudangan.

Estimate Salary
ANGGARAN PENDAPATAN

RM2200– RM5500

Sources from : Cybernetics college,Tmn Maluri,KL

13 comments:



Anonymous said...

Salam..

gaji diploma rm2,200 ke rm5k?
utk diploma? sedang degree dalam Chemical Engineering, course listed no 1 toughest in US, abg saya earning RM3k per month. Please justify this info.

Anonymous said...

http://mstar.com.my/cerita.asp?sec=mstar_mahkamah&file=/2010/5/5/mstar_mahkamah/20100505150531

Nabeyll Hanyff said...

to anonymous ::

berkaitan dengan gaji, itu adalah gaji pnye range from diploma tu degree! huiisshh.
just wait n see je.

Yang berkaitan dengan kene saman tuh, tu cerita lama bai. VERY OLD STORY.
lapuk dek zaman dah. skrang my course dah approve n all courses dah approve. you can go n check in MQA website. If benda ni xapprove, dari dlu, NO PTPTN !!
i'm just protect my college. Okay tak penjelasan aku?

blackberry said...

Sye brmnnt nk pilih diolima in aviation managemnt but xthu ape yg akn kte plajari dn ape kh subjek yg trkndung d dlm aviation mngmnt serta adakh pluang krja crah please spe2 tlg trng kn

blackberry said...

Ok k study aviation mngmnt ni

Nabeyll Marvel said...

Blackberrry : for me, if your passion inside you, you can choose whatever you want. if you rasa aviation is in you, go and try :D
for me, easy and best...keje mana2 pon sama...kalau pointer okay, keje pon senang...skrang sama je mana2 course pon..hehe..good luck !~

Anonymous said...

which collage or uni offer this course instead of your college?

Anonymous said...

apa kerja yg kita org blh dpt dgn diploma aviation management?

Anonymous said...

join us in amc(aviation management college)..

Anonymous said...

Tumpang tnya.. Betul ke course ni.. Lebih terbuka kpd lelaki?? Boleh tolong saya?? Sya berminat dgn course nie.. Boleh bantu sye??

aishah said...

perempuan pun boleh ...leh join di cybernetics college...

Anonymous said...

Cybernetics college nie ad kelulusan mqa ke??

Anonymous said...

Hi . sy study dam @klia college . Tp blm tau hala tuju lepas habis study nnti . Any idea ? :D i mean , kerja apa yg sy blh apply ?