Followers

Hangat : Bumbung KBMALL Runtuh

Hey.
Just nak share sumting yang agar menggemparkan dan mengerikan yang berlaku di KBMALL petang tadi jam 5.40pm, Ahad.

Berita dan gambar adalah daripada sumber NixkGeekier's Blog.
Credited to NixkGeekier's Blog

Video adalah dari id Psfon dari youtube

Gambar-gambar bumbung KB MALL Runtuh [Gambar Inside 18SG]

Di kota bharu, kelantan, dua orang pelajar perempuan masterskill maut dan seorang lagi parah selepas sebuah kereta dari tingkat tiga sebuah pasaraya kb-mall terjunam sebelum menghempap mangsa.

Kejadian berlaku jam 5.40 petang tadi.

Menurut saksi yang melihat kejadian itu berkata, ketika kejadian, pemandu kereta jenis mazda dan dua lagi penumpang kesemua-nya dipercayai wanita, sedang belajar memandu di tempat letak kereta atas bangunan pasaraya itu.

Kemudian, kereta yang dipandu itu gagal dikawal dan merempuh bumbung pasaraya berkenaan sebelum terjunam ke eskalator yang berada ditingkat dua.

Pada ketika itu, mangsa, siti nor amira samsuddin 19, siti nor diana azman 18 dan rashidah ahmad lutfi 24, berada di-eskalator berkenaan.

Mangsa, siti nor amira yang cedera parah dikepala mati ditempat kejadian, manakala siti nor diana mati dalam perjalanan ke hospital setelah pendarahan teruk di kepala.

Manakala rashidah cedera parah,dan masih berada di unit rawatan rapi,i-c-u, hospital raja perempuan zainab dua kota bharu.

Bagaimanapun, pemandu dan penumpang kereta berkenaan dipercayai melarikan diri.

Kejadian itu turut menggemparkan pengungjung di pasaraya berkenaan.

Ketua polis daerah kota bharu, a-c-p zahruddin abdullah ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Bagaimanapun polis masih menyiasat kes itu dan meminta pemandu dan pemunpang kereta berkenaan tampil dan membuat laporan polis bagi membantu siasatan.

Buat sementara waktu pasaraya kb-mall di tutup kepada orang ramai sehingga siasatan selesai dan ia disahkan selamat untuk dikunjungi.

Kereta kuning ini tersilap reverse gear dan terjatuh dari 3rd floor (parking) dan jatuh terus ke ground floor.eii..menakutkan!

Inilah lokasi 3rd floor yang dikatakan dilanggar oleh kesilapan reverse gear kereta tadi.

Dikhabarkan seorang terbunuh,3 cedera wallahualam…

plat kereta berkenaan yg tercampak.Patut lah..Tgk nombor tu,nombor reverse!!! 3210…adoiii!!!kebetulan.


Credited to Nixkgeekier.net

3 comments:



hoo haa said...

bodoh nyer driver 2....patot nyer dia yg mampos...da la dgn rasa penting diri ko bleh blah mcm 2,ko engat ko langgar anak ayam apa...bodo da miskin sgt nk dptkn lesen smpai kena blaja keter kat atas parking lot pasaraya....

hoo haa said...

al-fatihah kpda mangsa2 kebodohan manusia...

Hanslicious said...

nak buat cmner.
dah benda jadi kan.
kesian gler tgk mangsa.
pihak berkuasa perlu kenekan tindakan tegas kat mereka nih