Followers

Biskutt Raya

Assalamualaikum !

Pada 10th August 2010,
saya mengigihkan diri utk pulang ke my Hometown, KB sebab
nak celebrate puasa bersama
tokwan n adk saya.
Saya im riding a bus ( SANI EXPRESS ) with my bestie Hafizee.
Wow, its a nice memories i never had before. Sahur di dalam perjalanan !
hahahha.

Terasa sayu, sedih dan sebak jugak dikala terkenangkan ki
sah2 lampau dan kenangan2 lama.
tapi, sebagai manusia dan hamba allah yang , kita harus meneruskan hidup dengan tabah dan sabar.

Pabila smpai di Kota Bharu pada 11th August 2010 pagi pada jam 5.30 pagi,
kami teruss berehat dan tidurr till jam 1ptg. hahaha. sangatt penat!
sedar2 je, kteorg siap2 utk gi ke supermarket nak beli barang2 utk wat biskut raya :)
planned nak buat Chocolate Chips Cookies. WOW! sedaappp!

After beli barang2, balik umah sebab saya sangat rushing sebab nak masak utk berbuka puasa.
saje2 je nak msak sebab nak sruh my nenek n my adk try my menu .
Menu utk 1st day puasa ialah : Ayam 3 Rasa n Tomyam Seafood.
selepas tamat je masak..saya menonton la cita Duyung Aridinata sebab tu last episod..hahahaha

after that, around 6pm, saya, aiman n hafizee pegi ke bazar ramadan di bandar kota bharu tu.
Aiyoooo! Traffic jamm gler! penat menekan clutch n menukar gear je..
tapi seronok bila diingatkan kembali..

Selepas solat isya' around 9.30pm , kteorg memelukan operasi membuat biskut raya.
Nama nya ialah 'BELLFY CHOCOLATE CHIPS COOKIES'.
Why 'Bellfy'?
sebab "bell" adalah nama saya, and "fy" adalah nama hafizee..hahahha.

kteorg wat biskut raya dengan 2 buku farmcows.
sanngaat byk and penat membuatnye till siap pada jam 3am !
inilah hasil biskutt nye ! :)



5 comments:



KoKo steLLa EliXiR said...

haros sorokkan 2 keping utk i.
kenapa 2 keping??
sbb i satu rio satu.
huhuhu.

KoKo steLLa EliXiR said...

jap..
tengok ke cite duyung??
cmne endingnye??
x smpat tgk lar..

p/s: mencis tgk rmbot fasha sendat!

Nabeyll Hanyff said...

haha.
dah abes dah biskutt tu.
selebihnye ade kt kb je.

ending die biase je.
carik dlm youtube :P

KoKo steLLa EliXiR said...

omg.
mogok nun nabiel lar.
i x nak kwn nun u selama 2 saat.
hadoi.
nak jugek rase air tangan u.

Nabeyll Hanyff said...

hahahha.
nnti next time koko try oke :)