Followers

Feedback from Company (Practical Training)

heyya ~
smalam balik2 umah kan, ade cm notification ala2 tag gitu daripada poslaju !
hahaha..
exited je nak gi claim items tuh..haha.

then arini, balik je college td, terus gi Poslaju kat area cheras, taman shamelin .
hahaha..then dapatlah surat daripada Kuala Lumpur Airport Services aka KLAS !
then dgn exited nye bukak lah surat tuh..
dalam tuh dia kate, my application have been approved by KLAS .
in Ground Handling - Flight Operation department . waaaahhh ~
sangat seronok .. alhamdulillah my special request masa hantar resume regarding to flight operation tu dapat..hehe.

tugas2 in flight operation department as stated in KLAS's website cmnih :
  • Flight crew briefing
  • Weight and Balance
  • Ramp agent
  • Flight Plan Filing
  • Flight dispatch
  • Fuel co-ordination
  • Centralised duty manager
  • Crew administration
 hehehe...meh sy brief sket cmne keje saya..
stahu saya lah kan, keje tu regarding cm.. sy kene jadi seems like crew yg handle kat ground n kene submit kat dalam flight eg: bilangan passengers n weight n balance n etc..seronok sgt..

ape2 pon, korang wish saya n kawan2 sy ye..
hope kteorg dpt perform well nanti.

p/s : after raya nk gi usha2 rumah lah..leh sapa2 tolong tak? kat area2 sepang/salak tinggi :)
thanksss

4 comments:



Si Putera Pena Abadi said...

Wow! do ur best . sy tumpang gembira dan berdoa awk berjaya dalam bidang yg awk ceburi .

RAZZi KHiLAF said...

nabiel tetap nabiel.
sama cam dulu,
tak penah boring dengan kapal tebang,
huhu.
teruskan minat anda tuh.
sbb ti klu dah jadi pilot,
saya mahu tuntut janji awk pada saya..

Nabeyll Marvel said...

Fendy : thanksss

Nabeyll Marvel said...

Razzi : hahaahha.
Koko da lMaa gila we knew each other kn.dr i skola lg kann.
Btw, mmg xpenah boring dgn kApal terbang, tp cita2 as a pilot da xde kot. I dlm bdang aviation je, tp bukan piloot da. But thanks god.