Followers

Hati Yang Kau Sakiti Wahai Teman.

Assalamualaikum dan hello!

Saat ku menulis blog ini, hatiku sangat pedih dan penat untuk menangis lagi.
Ini kesah tentang kawan baik aku sendiri.
Aku kenal dia masa first aku masuk kolej.
Tapi kini aku dah kehilangan kawan itew dengan keputusan aku jugak untuk putuskan kawan.
Aku nekad untuk wat keputusan yang agak perit ini.
Sepanjang aku berkawan dengan kawan aku ini, 90% apa yang dia buat adalah satu penipuan.
Apa harus aku buat.
Aku tak ada niat untuk campur aduk diri dalam urusan personal dia.
tapi dia seolah-olah tidak menghargai kehadiran aku sebagai kawan rapat dia.

Lebih-lebih lagi,
dia boleh lagi berkawan dengan musuh aku lagi.
nak ditegaskan, aku tak terdetik untuk cemburu dengan persabahan dia dengan musuh aku itu.
Tapi,
dari apa yang aku tahu, daripada aku tengok,
musuh aku hanya ingin mempergunakan dia untuk kenakan aku.

Selepas berminggu mereka berkenalan,
perangai kawan baik aku ni dah semakin berubah.
Tak dinafikan jugak,perangai aku pun turut berubah. Mulut aku dah semakin puaka.
Aku bersikap begitu kerana perangai si dia juga berubah dengan ketara apabila berkenalan dengan musuh aku itu.

Hari demi hari,
persabahatan kami semakin suram.
perangai dia semakin menjadi-jadi,
menipu sana sini.
Aku pun dah nasihatkan dia untuk tidak begitu rapat dengan musuh aku itu.
dan dia kata okay.tapi dalam okay dia itu,
si dia hanya berlakon dan hanya sattu lakonan yang hebat.

Tapi hari ini,
aku rasa dah tiba masa untuk aku bagi keputusan ini.
AKU BUKAN KAWAN KO LAGI!
KO boleh la nak buat apa2 sahaja ko suka nanti.
Tapi aku berharap, ko takkan menangis seperti apa yang aku lalui dulu!

Semoga KO rasa happy dengan kawan KO itu!

Perasaan aku sekarang diibartkan seperti lagu ROSSA - hati kau lukai
So, hayati lirik lagu bawah ni.
Aku harap ko faham apa yang aku buat ini untuk kebaikan ko dan bukan nak kongkong kau!

jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya
maafkan bila memang kini

harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai
tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

5 comments:



Alif_Daniel said...

hurm... apa yg boleh buat, sabar jer la.. suatu hari nnti, dia akan sedar jugak apa yg die wat.. biasa la manusia.. dah terhantuk baru tergadah.. sebelom kena happy jer, tp bila dah kene baru nk dgr nasihat.. hurm.. X rugi klo setakat ilang kawan yg mcm tue.. dapat yg baru, yang lain ditinggalkan.. habis madu sepah dibuang..

Nabiel Haniff said...

thanks abg dan!
thanks for ur kind reply

Alif_Daniel said...

ok sajork.. nie jer la yg mampu untuk buat pon...
dah lama x main blog..
blog pon ntah paper dah jadi..
nie pon rasa nk buat balik la..

ayina said...

>.<
adakah ini sambungan from what u told me that day?
haiz..
xyahla nk sdh for a person like him.
worthless!

muaks, stay tough!

Nabiel Haniff said...

thanks ayna!
thanks tao