Followers

Makin Benci Makin Rindu =(


hello hello .
its 2:18 in the morning on 22 Nov 2010 .
the cloud still dark and its gonna be a nice morning .
i don't know why , i can't sleep tonite and thinking bout this and at last i decided to write this entry.

How to start yaw ?

Saya mulakan dengan perpatah
"semakin dibenci, semakin rindu, semakin marah semakin sayang"

it is meaningful to me . To be honest, a past few days once i gotta sleep, mesti terfikir benda nih . terfikir, how beautiful when we got a very happy family .
Terfikir, memikir dan terus berfikir bout this matter. tak tahu kenapa .
hope bukan petanda saya nak mati awal lah .

yes, i admit that i did a loooott of problems, mistakes and hurting peoples around me.
OMG. its a past . now 2010 . i wish this year is a miracle twenty ten . but month by month it just a same . bak kata orang , semua orang wat kesilapan tak kira lah, kesilapan besar ke kecik ke .

if you all ni my loyal blog readers, you all mesti taw all bout my past stories .
there's a lot of entry that make me sad all the year . kadang2, mulut kita, tingkah laku kita, cara kita, masyarakat benci , org sekeliling benci and even keluarga sendiri pon akan benci .
banyak drama2 kat tv tuh, cita2 benar semuanya yang berlaku dalam masyarakat skrang .

back to my topic ,
i regret with all what i've did and i am extremely shy with the person who was the victims of my bad and worst attitude. saya akui jugak, saya susah untuk memohon maaf tapi saya senang nak maafkan orang . Ini bukan ego , tapi ini adalah sifat malu !!
seperti yang dikatakan diatas, lately sejak2 cuti semester nih , every nite bila nak tidur, mesti saya terfikir bout this . terfikir on how to say sorry for them . i mean a very deep apologize.

bukan kerna saya desperate baru saya terfikir tentang ini. totally NOPE !
saya tidak desperate dan saya telah mula mempelajari kehidupan bersusah payah dan berusaha sendiri since i was young . maybe kesilapan dan kealpaan saya itu membuatkan saya matang lebih sedikit dari mereka . p/s : im crying ! OMG

bak kata org, ikatan family takkan putus even camner skali pon .
saya tak kisah jika mereka membenci saya kerna sikap saya kerna itu layak diterima saya .
saya mungkin juga dibenci dan tidak disukai oleh mereka sejak saya kecil lagi kerna mereka tidak pernah membela saya dan tahu cmner cara saya . itu bukan salah mereka .
mungkin sedaya upaya cuba memahami saya, tapi tidak bagi saya . ataupon mungkin itu satu pengorbanan dan cara ujian Tuhan terhadap saya dan mereka .

biarpun apa kata mereka, saya tidak kira ape2 !
jika mereka membaca entry ini, saya ingin tegaskan bahwa SAYA RINDU MEREKA !
walaupun di mulut saya berkata BENCI, JIJIK, HANJENG, BABI, SIAL, n macam2 kata kesat, tapi at the bottom of my heart, i LOVE THEM SO MUCH . I MISS THEM !
macam pepatah yang saya katakan diatas, "makin saya benci, makin rindu" !

dan jika mereka jugak membaca entry ini , saya nk memohon SEJUTA2 KEMAAFAN DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA HUJUNG KAKI sejak saya dilahirkan hinggalah sekarang .
ingin saya katakan, saya mahu memohon maaf , tapi saya tidak bersedia dari segi fizikal dan mental lagi untuk berhadapan face to face kerna mungkin telah jijik melihat saya yang hina nih .

ape2 pon , SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN to her !
you are the greatest one and im the weak .

itu sahaja saya mahu update malam nih . saya tak tahu kenapa saya bertindak sebegini. mungkin ini satu hidayah yang tuhan bagi kepada saya selepas mereka berdoa untuk kebaikan saya dan mereka . amin . semoga akhir tahun 2010 memberi pelbagai makna dan keceriaan kepada saya . AMIN AMIN AMIN . wallahualam .

4 comments:



Joey said...

blood is thicker than water

as long as you know deep in your heart you love them so much

lagipun orang muda memang darah panas, dah lama nanti, lepas dah kerja and dah berumur sket (hahaha) you will cool down :)

i dulu ada sama sikit jer ngan you, but overall i love my family :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

biasa la tu sume ade wat salam...sme gak la ngn patik..tp all in all kte sure cri fmily gak..busuk2 depa kompom kite akn tenang dengan fmily sndiri..

TQ family~~

Nabeyll Marvel said...

joey : hehehe..
i xtak tua lagi taw .
haahah.
btw , thanks for your valuable advises .

Nabeyll Marvel said...

fauzi : huhu.
ntah la . i dont know wat to say .
let the time decide whats the end of this entire story .
hehehehe.